Styling Μαλλιων | Street Styles

Μαλλιά με όγκο στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού για όλες!

Το έχετε δει ξανά και ξανά. Τα μαλλιά είναι υπέροχα μπροστά, αλλά στο πίσω μέρος είναι εντελώς επίπεδα. Αυτό το αποτυχημένο look είναι πλέον παρελθόν για εσάς. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές για τη δημιουργία εκπληκτικού όγκου στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας

Το πίσω μέρος του κρανίου σας έχει τέλειο σχήμα και όταν μιλάμε για ένα ιδανικό χτένισμα με υγιή μαλλιά με όγκο εννοούμε το δικό σας. Αν αυτό ισχύει για το κεφάλι και τα μαλλιά σας, σταματήστε να διαβάζετε. Από την άλλη, τα μαλλιά σας μπορεί να έχουν την άσχημη συνήθεια να πέφτουν και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας, αφήνοντας να φαίνεται μεγαλύτερο μέρος του δέρματός σας απ’ ό,τι θα θέλατε. Αν η τελευταία περίπτωση σας θυμίζει κάτι, συνεχίστε να διαβάζετε. Με μερικά κόλπα styling και τα σωστά προϊόντα, τα μαλλιά σας θα μείνουν στη θέση τους και δε θα φαίνεται το δέρμα σας.

Μάθετε την τεχνική για τέλειο κρεπάρισμα

Τα επίπεδα μαλλιά χρειάζονται βοήθεια για να αποκτήσουν όγκο για ένα ωραίο στυλ μαλλιών. Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα με μια χτένα κρεπαρίσματος. Το κρεπάρισμα θα γίνει ακόμα πιο ήπια, αν χρησιμοποιήσετε μια ειδική βούρτσα κρεπαρίσματος με φυσικές τρίχες. Πάντοτε να θυμάστε: Μην κρεπάρετε υπερβολικά το πάνω τμήμα των μαλλιών σας. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να δημιουργήσετε ένα αχτένιστο και απεριποίητο look. Θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν μαζέψετε τούφες από τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού και κρεπάρετε τα μαλλιά από κάτω με ελεγχόμενο τρόπο. Πριν χτενίσετε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού ξανά στη θέση τους, βάλτε ελάχιστη ποσότητα σπρέι μαλλιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πάλι λίγο σπρέι μαλλιών ή λακ για το τελείωμα για να βεβαιωθείτε ότι το κόλπο σας δε θα αποκαλυφθεί.

Δώστε στα μαλλιά σας τις σωστές καμπύλες

Τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας θα γίνουν υπέροχα πάρα πολύ γρήγορα αν τα χτενίσετε με μια στρογγυλή βούρτσα ή αν χρησιμοποιήσετε μεγάλα ρόλεϊ χωρίς τσιμπιδάκια για να δώσετε προσεκτικά κράτημα στις τούφες των μαλλιών. Για περισσότερο κράτημα, βάλτε λίγο αφρό ή τονωτική λοσιόν στεγνώματος στη βάση από δύο ή τρεις τούφες από τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας και τυλίξτε τα προς τα πάνω σε μια στρογγυλή βούρτσα ή ρόλεϊ. Τώρα, ρίξτε ζεστό αέρα με το πιστολάκι στις τυλιγμένες τούφες για μερικά λεπτά. Αφήστε τα τυλιγμένα μαλλιά να κρυώσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια, βγάλτε προσεκτικά τη βούρτσα ή τα ρόλεϊ. Αφήστε τα τυλιγμένα μαλλιά να κρυώσουν για λίγο ακόμα και στη συνέχεια, βουρτσίστε χωρίς πολλή δύναμη. Βάλτε λίγο ακόμα σπρέι μαλλιών στις ρίζες από τις τούφες αν θέλετε περισσότερο κράτημα.

Οι ανταύγειες εντυπωσιάζουν

Ζητήστε από το στυλίστα μαλλιών σας να σας κάνει μερικές ανταύγειες στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Με τη βοήθεια μιας φίλης που έχει τις γνώσεις, μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Οι ανταύγειες αυτές σκληραίνουν ελαφρώς τα μαλλιά και επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να στέκονται κολλημένα στο κεφάλι σας. Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι τα μαλλιά έχουν περισσότερο όγκο.

Δουλέψτε με την πραγματικότητα: Τα τεχνάσματα έχουν αποτέλεσμα

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε την εντύπωση ενός τέλειου σχήματος και μαλλιών με όγκο, όταν δεν έχετε πολλά μαλλιά. Οι τρέσες μαλλιών μπορούν να δώσουν την εντύπωση του όγκου στις περιπτώσεις που τα φυσικά μαλλιά είναι πολύ λεπτά ή λίγα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε όγκο προσθέτοντας εξτένσιον στα μαλλιά. Η διαδικασία αυτή προϋποθέτει την προσθήκη πραγματικών μαλλιών στα μαλλιά σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εξτένσιον που στερεώνονται με κλιπ. Αυτό προϋποθέτει την προσθήκη πραγματικών ή τεχνητών μαλλιών κάτω από το ανώτερο στρώμα μαλλιών στην κορυφή και το πίσω μέρος των μαλλιών σας με ένα κλιπ. Έτσι, δημιουργείται το ιδανικό σχήμα του κεφαλιού, ειδικά για στυλ μαλλιών με αλογοουρές. Αυτές οι τρέσες μαλλιών χαρίζουν επίσης τέλεια προφίλ όψη σε καρέ κουρέματα μέχρι το σαγόνι.

Κουρέματα και αναλογίες

Είναι δύσκολο να επιτύχετε όγκο στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, όταν τα μαλλιά είναι πολύ μακριά και επομένως, βαριά. Ωστόσο, ο στυλίστας μαλλιών σας μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα κόλπα για τα κοντά μαλλιά ή τα μαλλιά μέχρι τους ώμους, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση περισσότερου όγκου στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Ένα κούρεμα σε διαβαθμισμένα μήκη είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε ωραίο όγκο στα μαλλιά στην κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Προφανώς, τα κοντύτερα και ελαφρύτερα μαλλιά θα έχουν περισσότερο όγκο. Επίσης, αν το κάτω στρώμα των μαλλιών είναι κοντύτερο, πάλι δίνεται η εντύπωση περισσότερου όγκου. Οι κορυφαίοι στυλίστες μαλλιών θα κουρέψουν το κάτω στρώμα των μαλλιών με ψαλίδι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σκοπό. Τι πρέπει να προσέξετε: Η τεχνική αυτή δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν εφαρμοστεί σε λεπτά μαλλιά. Επίσης, οι αναλογίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τα πιο κοντά καρέ. Ένα λεπτό τμήμα ίσιων μαλλιών γύρω από τη γραμμή του λαιμού θα τονίσει το στυλάτο αποτέλεσμα των μαλλιών με περισσότερο όγκο στην κορυφή.