Styling Μαλλιων | Συμβουλές & Λύσεις

Επαγγελματικά tips για τη φράντζα

Επαγγελματικά μυστικά για τη φράντζα

Τριμάρισμα, βάψιμο, άνοιγμα προς το πλάι – όποιο νέο λουκ και να θέλετε να δώσετε στη φράντζα σας, δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το κομμωτήριο. Σας συμβουλεύουμε να περιποιηθείτε μόνες σας τη φράντζα σας. Με επαγγελματικά αποτελέσματα! Σας παρουσιάζουμε, επίσης, τις τελευταίες τάσεις της μόδας – από τον συνδυασμό αντιθέσεων έως το styling

Λίγα στυλ μαλλιών είναι τόσο δημοφιλή, όσο η φράντζα. Αν και αποτελεί μικρή λεπτομέρεια, έχει έντονη επίδραση στην εμφάνισή σας. Μπορεί ακόμα και να την αλλάξει ολοκληρωτικά. Γενικά, η φράντζα ταιριάζει σχεδόν σε όλες. Τα στενόμακρα πρόσωπα φαίνονται πιο αρμονικά και η φράντζα είναι ιδανική, για να καμουφλάρει ένα μεγάλο μέτωπο. Η φράντζα ταιριάζει ακόμα και σε σγουρά μαλλιά: Εάν την ισιώσετε ελαφρώς, ταιριάζει ιδανικά σε ένα χτένισμα με μπούκλες. Όπως και να 'χει, δεν δημιουργούνται όλες οι φράντζες με τον ίδιο τρόπο! Τα διαφορετικά κοψίματα, μήκη και χρωματικοί συνδυασμοί έχουν το καθένα διαφορετικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σας. Και μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνες σας! Κόψιμο, διαμόρφωση και βάψιμο; Ναι, όλα αυτά! Με μια μικρή βοήθεια από εμάς: Σας αποκαλύπτουμε τα καλύτερα επαγγελματικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε τη φράντζα σας, όπως ακριβώς θέλετε.

Προτού όμως πάρετε ανά χείρας ψαλίδια, χτένες και βούρτσες, πρέπει να διαλέξετε τι είδος φράντζας θέλετε. Θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα, από εκκεντρικά έως κομψά:

Συλλογή από φράντζες: Οι τάσεις για το 2016 (φωτογραφίες)

Φράντζα στο πλάι

Φράντζα στο πλάι
© Getty Images 487881846

Μια μακριά φράντζα δεν χρειάζεται να κλείνει όλο το οπτικό σας πεδίο. Το αντίθετο: οι αφέλειες που κάλυπταν τα μάτια πλέον στρέφονται ελαφρώς στο πλάι, για να βλέπετε καθαρά. Αυτό δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείτε να χωρίσετε τη φράντζα στο κέντρο ή προς μία πλευρά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τις φύτρες των μαλλιών σας ή το πώς σας πάει καλύτερα. Ακόμα, μπορείτε να χωρίσετε τα μαλλιά με ακρίβεια κατά μήκος του μετώπου (για μια καθαρή, εντυπωσιακή εμφάνιση) ή να τα αφήσετε να πέσουν ανάλαφρα αριστερά και δεξιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, το κόψιμο της φράντζας θα πρέπει να γίνεται σε διαδοχικά επίπεδα προς το πλάι, για να ενσωματωθεί αρμονικά με τα υπόλοιπα μαλλιά σας

 

Στρογγυλεμένες αφέλειες

Στρογγυλεμένες αφέλειες
© Getty Images 513723328

Κοντό και πρακτικό: το κόψιμο της φράντζας σε στρογγυλεμένες αφέλειες, με τα μαλλιά να κόβονται στο ίδιο μήκος ενώ είναι στεγνά, είναι ιδανικό για μαλλιά που είναι σχετικά πυκνά. Ο λόγος; Όταν κόβετε τα μαλλιά σας ίσια, αυτό τα κάνει να φαίνονται σαν να φοράτε ένα κράνος. Αντίθετα, οι στρογγυλεμένες αφέλειες με όγκο πέφτουν απαλά πάνω από τα φρύδια σας. Τα υπόλοιπα μαλλιά παραμένουν ανάλαφρα, με μια απαλή και χαλαρή εμφάνιση. Το κόψιμο της φράντζας σε στρογγυλεμένες αφέλειες ταιριάζει σε κάθε μήκος μαλλιών. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να βεβαιωθείτε ότι ξεχωρίζει από τα πλαϊνά με καθαρά κοψίματα.

XXS φράντζα

XXS φράντζα
© Getty Images 513577330

Τόσο μικρή που μόλις ξεχωρίζει. Και κομμένη με ασύμμετρο τρόπο. Καθώς η μίνι φράντζα είναι μόλις μερικά εκατοστά μακριά, φτάνοντας λίγο πιο κάτω από τις ρίζες και την παρατηρείτε με δυσκολία, πρέπει με κάποιον τρόπο να ξεχωρίζει. Για να το πετύχετε αυτό, θα χρειαστείτε ένα βαθμιαίο κόψιμο σε πολλά επίπεδα. Αν και πρόκειται για ένα εκκεντρικό λουκ που απαιτεί αρκετό θάρρος, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να τριμάρετε συχνά τα μαλλιά σας, σε αντίθεση με το ίσιο κόψιμο. Όσο η φράντζα διατηρεί μια ξεκάθαρη απόσταση από τα φρύδια σας, δεν θα χρειαστεί να την ξανακόψετε.

Φιλαριστή φράντζα

Φιλαριστή φράντζα
© Getty Images 509598726

Το καλό με αυτήν την τάση: δεν χρειάζεται να είστε απόλυτα ακριβείς. Είναι το ιδανικό στυλ, για να κόψετε μόνες τα μαλλιά σας! Κομμένη σε διαφορετικά μήκη, η φιλαριστή φράντζα πέφτει ανάλαφρα στο μέτωπό σας. Συμμετρικό αποτέλεσμα; Δεν χρειάζεται να σας απασχολεί! Και κάτι ακόμα που δεν θα χρειάζεστε πια: τη στρογγυλή σας βούρτσα. Η φιλαριστή φράντζα φαίνεται καλύτερα όταν έχει φυσική εμφάνιση. Απλώς, στεγνώστε την ελαφρώς με το πιστολάκι και, στη συνέχεια, διαμορφώστε την με λίγο κερί ή λίγο αφρό και αφήστε τη να στεγνώσει φυσικά. Και κάτι ακόμα: το ιδανικό ταίρι της φιλαριστής φράντζας είναι το shag (ένα κούρεμα με έντονα επίπεδα και πιο κοντά μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού). Φουλ στο φιλάρισμα λοιπόν!

Δίχρωμη φράντζα

Δίχρωμη φράντζα
© Getty Images 510108218

Σπάνια θυμόμαστε μια φράντζα καλύτερα από το πρόσωπο αυτής που την έχει. Και όμως, αυτό συμβαίνει με την τραγουδίστρια Sia. Καθώς το μουσικό αυτό φαινόμενο θέλει να υπερισχύει η μουσική της και όχι η ίδια, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από μια XXL φράντζα, όταν κάνει μια δημόσια εμφάνιση. Δεν επιλέγει μόνο ένα υπερβολικό μήκος φράντζας, αλλά και δυο αποχρώσεις με έντονη αντίθεση που δίνουν ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: έντονο μαύρο και ξανθό πλατινέ (όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά της). Αυτό το γεωμετρικό κόψιμο ακριβείας κάνει την εμφάνισή της ακόμα πιο ξεχωριστή. Όσες από εσάς δεν χρειάζεστε ένα τόσο εντυπωσιακό λουκ για τη δουλειά σας, μπορείτε να μειώσετε το μήκος της δίχρωμης φράντζας στο επίπεδο των ματιών και να μειώσετε την αντίθεση, επιλέγοντας αποχρώσεις σε πιο κοντινούς χρωματικούς τόνους.

Διαλέξατε τον νέο τύπο φράντζας που προτιμάτε; Υπέροχα, είστε έτοιμες να ξεκινήσετε! Οι παρακάτω συμβουλές και μυστικά θα σας βοηθήσουν:

Πώς να κόψετε τη φράντζα σας

Εάν δεν είστε σίγουρες, καλύτερα να αφήσετε το αρχικό κόψιμο στον κομμωτή σας. Οι δημοφιλείς διαγώνιες, φιλαριστές ή μακριές φράντζες δεν απαιτούν κόψιμο ακριβείας. Θα τα καταφέρετε περίφημα με ένα σταθερό χέρι, λίγο ένστικτο, τον σωστό εξοπλισμό και ορισμένα μυστικά (δείτε παρακάτω).

Πώς να τριμάρετε τη φράντζα σας

Μπορείτε να τριμάρετε τη φράντζα σας όσο μακραίνει. Με τις παρακάτω δέκα κορυφαίες συμβουλές, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά:

 1. Για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του επιθυμητού μήκους, μην κόβετε τη φράντζα σας βρεγμένη. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι μακρύτερα, καθώς το μήκος τους συρρικνώνεται, όταν στεγνώνουν. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τον κίνδυνο να κόψετε τη φράντζα σας πολύ κοντή ή πιο κοντή από όσο θέλατε.
 2. Τα οικιακά ψαλίδια και τα ψαλίδια για χαρτί θα πρέπει να αποφεύγονται, γιατί, κατά το κόψιμο, σπρώχνουν τα μαλλιά μπροστά. Πρέπει να αγοράσετε ένα ψαλίδι μαλλιών χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι κάποιο επαγγελματικό μοντέλο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιο μεγάλο κατάστημα με είδη προσωπικής φροντίδας.
 3. Σταθείτε απαραιτήτως κοντά σε έναν καθρέφτη με καλό φωτισμό.
 4. Πριν κόψετε τη φράντζα, στερεώστε τα υπόλοιπα μαλλιά στο πλάι με κοκαλάκια ή τσιμπιδάκια μαλλιών. Μόνο έτσι θα ξεχωρίσετε σωστά το πλάτος της φράντζας σας. Για όμορφες και συμμετρικές αναλογίες προσώπου, η άκρη της φράντζας θα πρέπει να πλαισιώνει απαλά το πρόσωπό σας.
 5. Αρχικά, χτενίστε καλά τη φράντζα και δώστε της κίνηση με τα δάχτυλά σας, για να πέφτει με φυσικό τρόπο. Στη συνέχεια, κρατήστε τα μαλλιά μεταξύ του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου και ανασηκώστε τα ελαφρώς καθώς τα κόβετε.
 6. Και κόψτε τα! Μην κρατάτε το κοφτερό ψαλίδι ίσια, αλλά διαγώνια προς τα κάτω, κόβοντας ελαφρώς φιλαριστά (μερικά μόνο χιλιοστά) τη φράντζα.
 7. Μην κόψετε τη φράντζα πολύ προς το πλάι. Το ιδανικό σημείο είναι λίγο μετά τη γωνία του ματιού. Οι αναλογίες του προσώπου πρέπει να διατηρούνται, ώστε, για παράδειγμα, ένα στρογγυλό πρόσωπο να μην φαίνεται ακόμα πιο στρογγυλό.
 8. Την πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε ως σημάδι για το νέο μήκος της φράντζας σας το τέλος του φρυδιού σας. Με αυτόν τον τρόπο, τίποτα δεν θα πάει στραβά στην πρώτη σας απόπειρα κουρέματος.
 9. Το τριμάρισμα των άκρων απαιτεί μεγάλη ακρίβεια: είναι καλύτερα να φτάσετε στο ιδανικό αποτέλεσμα σταδιακά, σε μικρά βήματα, ελέγχοντας στον καθρέφτη εάν είστε ικανοποιημένες με το μήκος ή πρέπει να το κοντύνετε και άλλο.
 10. Πιο συχνό τριμάρισμα: Είναι καλύτερο να τριμάρετε τη φράντζα στο μήκος που θέλετε πιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι πιο απλό από το να αναβάλετε το τριμάρισμα για μια επόμενη φορά και τότε να πρέπει να την κόψετε περισσότερο, πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο.

 

Πώς να βάψετε τη φράντζα σας 

 • Το σωστό χώρισμα είναι απολύτως απαραίτητο, εάν θέλετε να τονίσετε με χρώμα τα μαλλιά στο μέτωπό σας. Ανάλογα με το αν θέλετε να βάψετε μόνο τα κάτω μαλλιά, τη ρίζα (οι λεγόμενες ανταύγειες στο στεφάνι) ή μόνο μερικές τούφες, πρέπει πολύ προσεκτικά να απομακρύνετε τα υπόλοιπα μαλλιά (όπως τα πλαϊνά μαλλιά, για παράδειγμα).
 • Προστατέψτε το μέτωπό σας, με λίγο αλουμινόχαρτο κάτω από τη φράντζα σας. Και τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το βάψιμο.
 • Μια πολύ καλή επιλογή για το βάψιμο είναι να διαλέξετε ένα σετ βαφής με ένα πινέλο για λεπτομέρειες. Χάρη στο ειδικό του απλικατέρ, διευκολύνει την εφαρμογή του χρώματος με απόλυτη ακρίβεια.

 

Πώς να μακρύνετε τη φράντζα σας

Θέλετε μια πιο μακριά φράντζα; Ακολουθήστε τα παρακάτω τρία βήματα, για απόλυτη επιτυχία:

 • Βήμα 1: Εάν η φράντζα είναι πολύ κοντή για να την χτενίζετε στο πλάι, μπορείτε να τη διαμορφώσετε με αξεσουάρ όπως μερικά κομψά κοκαλάκια μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε ένα κομψό χτένισμα. 
 • Βήμα 2: Όταν η φράντζα φτάσει στο ύψος των ματιών, έχει φτάσει η στιγμή να τη διαχωρίσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από διάφορα σημεία (κοντά στο κέντρο του μετώπου σας ή προς μια πλευρά). 

Επιπλέον συμβουλή: Μετά το λούσιμο, πάρτε λίγο αφρό στα χέρια σας και με τα δάχτυλά σας, διαμορφώστε τη χωρίστρα όσο τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα. Εάν, στη συνέχεια, στεγνώσετε τη χωρίστρα προς το πλάι, θα διατηρήσει το σχήμα της για περισσότερη ώρα και δεν θα πέφτει πίσω στο μέτωπό σας.

 • Βήμα 3: Όταν η φράντζα φτάσει στο ύψος της μύτης, έχει φτάσει η στιγμή να την τριμάρετε. Χωρίστε τη φράντζα στη μέση, σε δύο τούφες. Δουλέψτε κάθε μισό από μέσα προς τα έξω, τριμάροντας τις άκρες με ένα βαθμιαίο κόψιμο (θα πρέπει να κόβετε λιγότερο, όσο προχωράτε προς τα έξω). Με αυτόν τον τρόπο, η φράντζα ενσωματώνεται αρμονικά με τα πλαϊνά μαλλιά σας. 
Ανακάλυψε: Συμβουλές & Λύσεις