Styling Μαλλιων | Στυλ 70s

Boho style

Boho Style

Μακριά και λυτά με απαλούς κυματισμούς: το hippie λουκ στα μαλλιά για το 2016

Φράντζες, χρώμα, flower power: Στο πλαίσιο της αναβίωσης των seventies, το μποέμικο λουκ βρίσκεται στις δόξες του και αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας. Υπέροχα ανέμελο, αυτό το στυλ των seventies παραμένει πάντα απόλυτα θηλυκό και κομψό. Ποια hairstyle αντικατοπτρίζουν με αυθεντικό τρόπο το δημοφιλές hippie chic λουκ; Δείτε τα εδώ

Όταν η στάση ζωής γίνεται μόδα: Το boho style προέρχεται από το κίνημα των μποέμ που κυριάρχησε στον 19ο αιώνα, απορρίπτοντας ανοιχτά τις κοινωνικές συμβάσεις και υιοθετώντας έναν δημιουργικό και ξέγνοιαστο τρόπο ζωής με απόλυτη ελευθερία πνεύματος. Με την αναβίωση των μποέμικων αξιών στα ξέφρενα seventies, η hip αυτή δεκαετία σφραγίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το boho λουκ. Τα αέρινα υφάσματα, τα ζωηρά χρώματα και οι ανέμελες κουπ αποτελούσαν must για τη μόδα εκείνης της εποχής. Σήμερα το στυλ των seventies επιστρέφει θριαμβευτικά μαζί με το boho λουκ. Η τάση για ελευθερία και ανεμελιά δεν αποτυπώνεται μόνο στα ρούχα, αλλά εκφράζεται εξίσου έντονα στα μαλλιά μας. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της; Θηλυκή, μοντέρνα και ασυμβίβαστη, μας έχει κλέψει την καρδιά! Οι 3 κορυφαίες τάσεις:

Boho style: Παιχνιδιάρικα φουλάρια

Παιχνιδιάρικα φουλάρια

Τα ολομέταξα φουλάρια ταιριάζουν υπέροχα στα μακριά χίπικα μαλλιά

Η μακριά, ανέμελη χαίτη αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του στυλ των seventies. Τώρα όπως και τότε, τα μαλλιά χαρακτηρίζονται από όγκο και είναι κατά προτίμηση λυτά, συχνά σε συνδυασμό με χωρίστρα στη μέση ή/και απαλές μπούκλες. Οι trendsetter στις μέρες μας τα στολίζουν με φουλάρια, το πιο hot αξεσουάρ των μαλλιών στη δεκαετία του εβδομήντα: Το μοτίβο μπορεί να είναι ασορτί με το φόρεμα ή να δημιουργεί έντονη χρωματική αντίθεση, αυτό που έχει σημασία όμως είναι να είναι δεμένο σαν σκουφάκι, ώστε το φουλάρι να αναδεικνύεται στην κορυφή του boho style! Τα υφάσματα καλής ποιότητας, όπως το μετάξι για μια κομψή και μοντέρνα πινελιά, εκτοξεύουν το λουκ στην κορυφή της μόδας. Και όχι μόνο: Τα φουλάρια καμουφλάρουν επιδέξια τα απεριποίητα μαλλιά.

Boho style: Φράντζα: η νέα φρενίτιδα

Υιοθετήστε την πιο hot τάση της μόδας, ιδανικά με μια πλούσια φράντζα που καλύπτει τα φρύδια

Κάθε παιδί των λουλουδιών στα seventies ήξερε ότι οι φράντζες προσθέτουν ανεμελιά σε οποιοδήποτε λουκ. Δεν βλέπουμε την ώρα να υιοθετήσουμε αυτό το στυλ! Η καλοσχηματισμένη φράντζα που εκτείνεται λίγο πιο κάτω από τα φρύδια αναδεικνύεται για άλλη μια φορά στην κορυφή των κομμωτικών τάσεων. Στρογγυλεμένη με το πιστολάκι ή με τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω και στις δύο πλευρές, η φράντζα είναι η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της εποχής. Οι πιο κομψές και θηλυκές φράντζες συνδυάζονται ιδανικά με μακριά μαλλιά. Αν επιθυμείτε μια πιο τολμηρή εμφάνιση που συμμορφώνεται απόλυτα με τις επιταγές της μόδας, συνδυάστε τη φράντζα με χαίτη μεσαίου μήκους. 

Boho style: Άγγελοι του Τσάρλι

Άγγελοι του Τσάρλι

Αντάξιο των Αγγέλων του Τσάρλι: Το ανάλαφρο λουκ με έντονο όγκο αποτελεί φόρο τιμής στις ιέρειες της μόδας που κυριάρχησαν κατά τη δεκαετία του εβδομήντα

Μαλλιά όπως της Farrah Fawcett: Οι ιέρειες του στυλ των seventies έγιναν διάσημες από την cult τηλεοπτική σειρά «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» και ταυτίστηκαν με τις πιο εμβληματικές μπούκλες όλων των εποχών, ακόμα και σήμερα. Σήμα κατατεθέν της υπέροχης και εντυπωσιακής χαίτης: ο έντονος όγκος και τα αμέτρητα layer, με τις άκρες γυρισμένες κυρίως προς τα έξω. Η χαίτη φτάνει τουλάχιστον έως τους ώμους. Αυτό το τρέντι λουκ παρουσιάζεται σήμερα σε μια πιο τιθασευμένη εκδοχή: Ο όγκος παραμένει, αλλά η υφή είναι πιο απαλή και το συνολικό αποτέλεσμα πολύ φυσικότερο. Τώρα τα μαλλιά χαρακτηρίζονται από απαλούς κυματισμούς με πιο διακριτικά layer. Η τάση αυτή αποτελεί ιδανική βάση για την ανάδειξη της τελευταίας λέξης της μόδας, του swingy shag ή swag, μιας φιλαριστής κουπ με layer και πιο κοντά μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού!