Styling Μαλλιων | Άντρες

Το styling μαλλιών των ανδρών είναι θέμα μυαλού

Πόσο μοντέρνο είναι το styling των μαλλιών των ανδρών σήμερα; Ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για κάθε κούρεμα; Ποιες επιλογές υπάρχουν για την τριχόπτωση; Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τους κανόνες του styling μαλλιών που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνδρες

Οι άνδρες που πηγαίνουν στο κομμωτήριο μία φορά το χρόνο σπανίζουν στις μέρες μας. Σήμερα, η διατήρηση ενός στυλάτου κουρέματος είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας, όπως και η περιποίηση της τριχοφυΐας του σώματος. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα έχετε μια επιτυχημένη καθημερινή περιποίηση. Τρίχες, ξεκινάμε!

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιλαμβάνει το styling μαλλιών των ανδρών

Παλιότερα, οι άνδρες περιορίζονταν στο λούσιμο και το στέγνωμα των μαλλιών τους. Σήμερα, έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Ανεξάρτητα από το αν έχετε μακριά ή κοντά μαλλιά, ό,τι και να θελήσετε είναι δυνατό. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε ένα κοντό κούρεμα ακριβείας, όπως ο Jake Gyllenhaal, ή ένα ανακατεμένο look «μόλις ξύπνησα», όπως ο Johnny Depp. Επίσης, στη μόδα είναι και τα πιο θηλυκά κουρέματα, με πιο μακριές αφέλειες και μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού με φράντζες. Ο Owen Wilson έχει επιλέξει αυτό το unisex στυλ μαλλιών. Προσοχή! Το στυλ μαλλιών σας θα σας ακολουθεί και στο χώρο εργασίας σας. Τα ράστα, η μοϊκάνα ή ένα πανκ κούρεμα ή στυλ μαλλιών με tribal ή άλλα μοτίβα ξυρισμένα στο κεφάλι σας δεν προκαλούν ήπιες αντιδράσεις. Ή αρέσουν ή δεν αρέσουν.

Styling μαλλιών για άνδρες: Χρήσιμα εργαλεία

Εκτός από πιστολάκι και χτένα, τα εργαλεία για το styling των μαλλιών ενός άνδρα πρέπει να περιλαμβάνουν και μια βούρτσα μαλλιών. Προτιμήστε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες ή μια βούρτσα-μασάζ με στρογγυλεμένα, λαστιχένια ή ξύλινα δόντια. Ένα σίδερο ισιώματος μπορεί να φανεί χρήσιμο και στους άνδρες. Φροντίστε να αγοράσετε ένα σίδερο ισιώματος καλής ποιότητας ώστε να μην καταστρέψετε τα μαλλιά και το δέρμα σας από τη θερμότητα.

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να βγάζετε τις τρίχες από τα φρύδια σας που πετάνε με τσιμπιδάκι. Καλό είναι να απολυμαίνετε τακτικά το τσιμπιδάκι με οινόπνευμα. Μια πολύ μικρή ποσότητα κεριού ή ζελέ θα κρατήσει τα μαλλιά κοντά στο δέρμα.

Οι άνδρες χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα για το styling των μαλλιών τους

  • Το καλύτερο για το styling των κοντών μαλλιών είναι το ζελέ. Το ζελέ προσφέρει στα κοντά κουρέματα επαρκές κράτημα. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα ζελέ. Τα καρφάκια και τα συμπαγή μαλλιά δεν είναι στη μόδα
  • Το κερί ή η πομάδα είναι η κατάλληλη επιλογή, αν θέλετε τα μαλλιά σας να πέφτουν απαλά. Τα προϊόντα θα πρέπει επίσης να έχουν ευχάριστο άρωμα
  • Το ζελέ δεν είναι κατάλληλο για πιο μακριά μαλλιά γιατί τα κάνει άκαμπτα και δυσκολεύει το styling
  • Το κερί μαλλιών ή η κρέμα styling βοηθά στη δημιουργία ενός φυσικού στυλ μαλλιών. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη χρήση του σπρέι μαλλιών όταν πρώτα έχετε βάλει ζελέ ή κερί στα μαλλιά σας. Αν και το σπρέι μαλλιών παρέχει κράτημα, μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά και λαδωμένα

Τριχόπτωση. Πώς αντιμετωπίζεται;

Τι επιλογές έχετε όταν τα μαλλιά σας πέφτουν; Πολλοί νέοι άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Οι θεραπείες ενίσχυσης της ανάπτυξης των μαλλιών και οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι πιθανές λύσεις. Ωστόσο, ο απλούστερος και πιο στυλάτος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την απώλεια των μαλλιών είναι ένα πολύ κοντό κούρεμα ή το ξυρισμένο κεφάλι. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι σέξι, όπως έχει αποδείξει ο Bruce Willis. Συμβουλευτείτε το στυλίστα μαλλιών σας πριν πάρετε την απόφασή σας και μη διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη των φίλων σας.

Στυλάτα γένια

Οι γνώμες σχετικά με τα γένια διίστανται. Σύμφωνα με το γενικό κανόνα, καλό είναι να αφήσετε γένια μόνο αν έχετε αρκετή τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Τα αραιά γένια δε δείχνουν ελκυστικά. Τα γένια, όπως και τα μαλλιά, ακολουθούν τις τάσεις της μόδας. Τα γένια τριών ημερών μπορεί να είναι σέξι αλλά δεν ισχύει το ίδιο (πια) για ένα παχύ μουστάκι. Από την άλλη, τα γένια στο σαγόνι και οι γενειάδες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Δεν πρέπει να αμελείτε να περιποιείστε τα γένια σας. Πρέπει να τα πλένετε τουλάχιστον μέρα παρά μέρα. Δε μακραίνουν όλες οι τρίχες με την ίδια ταχύτητα και γι' αυτό, θα πρέπει να τριμάρετε τα γένια σας ανάλογα. Τα άγρια, απεριποίητα γένια δεν είναι καθόλου στη μόδα. Οι ειδικές και οι ηλεκτρικές μηχανές τριμαρίσματος για τα γένια είναι χρήσιμα εργαλεία για να περιποιείστε τα γένια σας. Τα ίδια εργαλεία είναι επίσης χρήσιμα για να τριμάρετε τις φαβορίτες σας. Οι παχιές φουντωτές φαβορίτες πηγαίνουν σε ελάχιστους άνδρες. Στους περισσότερους πηγαίνουν οι τριμαρισμένες φαβορίτες, που ταιριάζουν με το στυλ των μαλλιών και τα γένια τους.

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σώματος

Οι τρίχες στο σώμα είναι χρήσιμες αλλά όχι και όμορφες. Οι ορατές τρίχες της μύτης και των αυτιών μπορεί γρήγορα να δημιουργήσουν μια απεριποίητη εμφάνιση. Είναι αρκετά εύκολο να τις βγάλετε. Οι μηχανές τριμαρίσματος για τη μύτη και τα αυτιά ξεριζώνουν τις ανεπιθύμητες τρίχες, αλλά αυτό είναι επώδυνο. Υπάρχουν ειδικές μηχανές τριμαρίσματος για τη μύτη, με στρογγυλεμένη μύτη, που μπορούν να σας απαλλάξουν από τις ανεπιθύμητες τρίχες. Οι ειδικές μηχανές τριμαρίσματος κόβουν τις τρίχες μόνο κοντά στις ρίζες. Δεν τις ξεριζώνουν εντελώς. Έτσι, οι σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες τους δεν πλήττονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αποτριχωτικές κρέμες στη μύτη και τα αυτιά σας. Οι κρέμες αυτές έχουν καλά αποτελέσματα στα πόδια και την πλάτη. Αντίθετα, στη μύτη και τα αυτιά θα ερεθίσουν τις βλεννώδεις μεμβράνες.