Χρωμα Μαλλιων | Τάσεις σε Στυλ & Απόχρωση

Τάση: σκούρες ρίζες

Το it-girl Billie JD Porter με σκούρες ρίζες στο ξανθό ανέμελο λουκ της

Θέλετε να ξαναβάψετε τις ρίζες σας; Μη βιάζεστε! Οι σκούρες ρίζες είναι ό,τι πιο hot αυτήν την περίοδο! Οπότε, μην τρέξετε να κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο και αφήστε σκοπίμως τις σκούρες ρίζες σας να κλέψουν την παράσταση. Το λουκ είναι τόσο δημοφιλές αυτό το διάστημα που δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βάφουν σκούρες τις ρίζες τους, προκειμένου να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλές αυτό το λουκ; Ας δούμε πώς προέκυψε αυτή η διαφορετική τάση...

Έχετε ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σας; Τότε, σας έχουμε τέλεια νέα: Αυτή τη σεζόν η ανανέωση του χρώματος των μαλλιών θεωρείται πασέ! Οι σκούρες ρίζες σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι το δημοφιλέστερο λουκ αυτήν την περίοδο. Μάλιστα, είναι τόσο δημοφιλές που κάποιες trendsetter δεν διστάζουν να βάψουν σκοπίμως τις ρίζες τους σε πιο σκούρο χρώμα. Πρόκειται για ένα στυλ που μοιάζει αρκετά με το όμπρε, όπου οι άκρες των μαλλιών βάφονται σε ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Η διαφορά είναι ότι εδώ βάφονται μόνο τα πρώτα εκατοστά των ριζών σε κάποια άλλη —συνήθως πιο σκουρόχρωμη— απόχρωση. Δηλαδή, το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να έχετε να βάψετε τα μαλλιά σας για αρκετά μεγάλο διάστημα. Χαλαρό λουκ, όχι ατημέλητο! Αυτή η χρωματική τάση έχει κάνει την εμφάνισή της ακόμα και στο κόκκινο χαλί (όπως π.χ. στην περίπτωση της Billie JD Porter), αλλά και στις πασαρέλες (για παράδειγμα, στην επίδειξη της Vanessa Bruno). 

Νέα ομορφιάς: Η τάση για τις ρίζες

Η τάση για τις ρίζες

Διακριτικό, αλλά όμορφο: Ένα μοντέλο στην επίδειξη της Vanessa Bruno με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και σκούρες ρίζες λίγων εκατοστών

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε: Η διχρωμία στα μαλλιά δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την τεχνική dip-dye μέχρι το όμπρε, η χρήση δύο χρωματικών τόνων ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και είχε αρχίσει να γίνεται η κυρίαρχη τάση μέσα στο 2015. Τώρα, οι σκούρες ρίζες σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι με διαφορά... μήκους το στυλ που θα κλέψει την παράσταση το 2016! Αυτή η τεχνική κάνει το χρώμα των μαλλιών (συνήθως ξανθό) να μοιάζει σαν να έχει καιρό να βαφτεί, χαρίζοντας στα μαλλιά έναν αέρα χαλαρότητας και ανεμελιάς, προσδίδοντάς τους παράλληλα μια ανεπιτήδευτη φυσικότητα. 

Βαφή των ριζών: Μόνη στο σπίτι

Μόνη στο σπίτι

Η Billie JD Porter είναι η απόδειξη ότι οι σκούρες ρίζες φαίνονται όμορφες και στα λυτά μαλλιά

Έχει αρχίσει να σας κερδίζει αυτή η τάση; Αν ναι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις ρίζες σας να βγουν κατά δύο ή τρία εκατοστά και αυτό ήταν: Τα μαλλιά σας έχουν αποκτήσει το πιο in λουκ της σεζόν!
Φυσικά, για όσες είναι ανυπόμονες και θέλουν να αποκτήσουν άμεσα και εύκολα αυτό το hip λουκ μπορούν να βάψουν τις ρίζες τους πιο σκούρες. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο φυσικό όταν ο κύριος όγκος των μαλλιών είναι βαμμένος σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση και αφήνοντας άβαφες τις ρίζες, παρά όταν αυτές βάφονται πιο σκούρες.

 

 

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

  1. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες όσο το μέγεθος της παλάμης σας.
  2. Απλώστε την κρέμα βαφή στις άκρες κάθε τούφας με μια χτένα και δουλέψτε το προϊόν στις τρίχες.
  3. Έπειτα, απλώστε τη βαφή στο υπόλοιπο μήκος κάθε τούφας, παραλείποντας απλώς τις ρίζες.
    Σημαντικό: Η διαδικασία της βαφής δεν χρειάζεται ακρίβεια και επιμονή στη λεπτομέρεια. Για ένα φυσικό λουκ, μη διστάσετε να απλώσετε ανομοιόμορφα το χρώμα στο σημείο όπου γίνεται το "σβήσιμο" με τις σκούρες ρίζες.
  4. Αφήστε τη βαφή να δράσει για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με την απόχρωση, (φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του προϊόντος) και έπειτα ξεβγάλτε σχολαστικά.
  5. Μην παραλείψετε τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σας!