Ξανθά Μαλλιά
Χρωμα Μαλλιων | Ξανθά Μαλλιά

Ξανθά μαλλιά, χρυσαφένια από τον ήλιο αντί για φθαρμένα και ξεθωριασμένα

Η λάμψη του ήλιου στα μαλλιά σας: Τα λαμπερά ξανθά μαλλιά είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένα με καλοκαίρι, ήλιο και λιακάδα! Για να σιγουρευτείτε ότι θα διατηρήσουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους ακόμα και μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο, σας προσφέρουμε τις καλύτερες συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι ώστε τα ξανθά μαλλιά σας να διατηρήσουν τη λάμψη τους ακόμα και το φθινόπωρο! 

Είναι λογικό: Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι πιο ευαίσθητες στον ήλιο απ’ ότι οι σκουρόχρωμες. Οι περισσότεροι όμως δεν ξέρουν ότι το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Τα σκουρόχρωμα χρωστικά πιγκμέντα των καστανών ή μαύρων αποχρώσεων προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με τα πιο ανοιχτόχρωμα. Συνεπώς, τα ξανθά μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο. Γι’ αυτό, η σωστή προστασία και φροντίδα είναι το πάν. Όμως, δεν είναι μόνο η δομή των ανοιχτόχρωμων μαλλιών που επιβάλει την έντονη προστασία και φροντίδα τους, αλλά και το ξανθό χρώμα γενικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο. Με το πέρασμα του χρόνου, τα χρωστικά πιγκμέντα της τρίχας μπορεί να καταστραφούν από την έντονη έκθεση στον ήλιο– το αποτέλεσμα: ξεθωριασμένα ξανθά μαλλιά.

Αλλά μην ανησυχείτε! Με τις δικές μας συμβουλές ομορφιές και με σωστή φροντίδα από μέρους σας, τα ξανθά σας μαλλιά θα επιβιώσουν το καλοκαίρι χωρίς να καταστραφούν και θα υποδεχτούν το φθινόπωρο λαμπερά και γεμάτα υγεία. Για να μπορείτε πάντα να απολαμβάνεται την ηλιόλουστη πλευρά της ζωής!

Προστασία από τον ήλιο για τα ξανθά μαλλιά: Προετοιμασία

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας:  Αντί να «να ρίχνετε τα μαλλιά σας απευθείας στα βαθιά» με την ξαφνική, πολύωρη έκθεσή τους στον ήλιο κατά τη διάρκεια των διακοπών, φροντίστε να τα προετοιμασετε τέσσερις εβδομάδες πριν. Για να το κάνετε αυτό, μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε συχνά μαλακτική κρέμα και άλλες θρεπτικές θεραπείες. Το χρώμα έχει μεγαλύτερες αντιστάσεις στο ξεθώριασμα από τον ήλιο, το αλάτι και τη χλωρίνη, αν τα μαλλιά είναι υγιή και δυνατά!

Προστασία από τον ήλιο για τα ξανθά μαλλιά: Κάτω από τον ήλιο

Προστασία στο δρόμο: Τα πλούσια έλαια και τα σπρέι με προστασία UV και βιταμίνες είναι οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι των ξανθού χρώματος για το καλοκαίρι. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα εφαρμοσζονται σε στεγνά ή νωπά μαλλιά και πολλά είναι αδιάβροχα.

Για το δέρμα και τα μαλλιά: Το αντηλιακό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Τα φίλτρα UVA και UVB που εμπεριέχει συμβάλλουν επίσης στη φροντίδα των μαλλιών. Αν δεν έχετε κάποιο προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει προστασία στα μαλλιά μαζί σας από τον ήλιο, μπορείτε απλά να «δουλέψετε» λίγη αντηλιακή κρέμα ή σπρέι με τα χέρια σας και το απλώσετε στις ευαίσθητες άκρες των μαλλιών σας για προστασία. Όμως προσέξτε: Η υφή της κρέμας είναι πυκτή και ιδιαίτερα λιπαρή γι αυτό θα πρέπει να την απλώσετε προσεκτικά και πολύ τοπικά, μόνο στις άκρες των μαλλιών, και όχι απευθείας στη ρίζα. Η λύση αυτή προτείνεται μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Extra συμβουλή: Υπάρχουν ειδικά σετ ταξιδίου με προϊόντα για τα μαλλιά – σε βολικό μέγεθος για μεταφορά – που είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας και στην παραλία.

Φροντίδα στην παραλία: Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών για εντατική φροντίδα και extra προστασία στην παραλία ή την πισίνα. Ωστόσο έχετε πάντα στο νου σας ότι χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για να δράσει. Αρχικά, απλώστε τη μάσκα και στη συνέχεια μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ένα σινιόν. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι το προϊόν θα παραμείνει στα μαλλιά ώστε να έχει το χρόνο να δράσει αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε το απόλυτο beach hairstyle.

Επιπλέον: Τα μαντήλια και τα καπέλα όχι μόνο προσφέρουν επιπλέον προστασία των μαλλιών, αλλά είναι και τα τέλεια αξεσουάρ για την παραλία! 

Προστασία από τον ήλιο για τα ξανθά μαλλιά: Μετά τον ήλιο

Ενισχύστε το χρώμα σας: Τα σαμπουάν που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ξανθά μαλλιά όχι μόνο απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κατάλοιπα της χλωρίνης και του αλατιού από το μαλλιά σας, αλλά επίσης τονώνουν το ξανθό σας χρώμα προστατευοντας έτσι τα μαλλιά από το γρήγορο ξεθωριασμα. Μια κατάλληλη μαλακτική κρέμα ενυδατώνει τα μαλλιά και αναπληρώνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Έτσι τα μαλλιά σας θα διατηρηθούν λαμπερά και υγιή ακόμα και μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Ανακάλυψε: Ξανθά Μαλλιά