Χρωμα Μαλλιων | Βάψε τα Μαλλιά σου

Sombré: το απαλό όμπρε στυλ

Οι ανοιχτόχρωμες άκρες έχουν καθιερωθεί πια ως χρωματική τάση. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και το sombré. Το όνομά του προέρχεται από το «soft ombré», που σημαίνει «απαλή, διακριτική σκίαση» και διαφοροποιείται από το όμπρε χάρη στις ακόμα πιο διακριτικές και περίπλοκες χρωματικές του διαβαθμίσεις. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι ότι κάνει το παιχνίδι των σκιάσεων με τις σκουρόχρωμες και τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις να ταιριάζει σε κάθε χρώμα και μήκος μαλλιών

Το όμπρε θεωρείται ξεπερασμένο; Όχι, παραμένει η αγαπημένη τάση που μεταμορφώνει τα μαλλιά με το απαλό χάδι του ήλιου. Καθώς όμως το δίχρωμο αυτό λουκ με τα σκουρόχρωμα μήκη και τις ανοιχτόχρωμες άκρες είχε κλέψει τις καρδιές των κομμωτών για πολύ καιρό, τώρα είναι πια ώρα για μια αλλαγή. Η κατάλληλη στιγμή για την εμφάνιση του «sombré». Με το απαλό όμπρε στυλ, η μετάβαση μεταξύ των αποχρώσεων –συνήθως από την σκουρόχρωμη στην ανοιχτόχρωμη– φαίνεται πολύ πιο κομψή και διακριτική. Στο όμπρε στυλ, η χρωματική διαφορά μεταξύ της ρίζας και της άκρης μπορεί να είναι μέχρι και έξι αποχρώσεις, ενώ στο sombré το πολύ μέχρι τρεις. Επιπλέον, με το sombré οι μεταβάσεις γίνονται πολύ πιο ομαλά. Στο sombré, η ροή του χρώματος στα μαλλιά έχει ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω βλέπουμε μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα αυτής της απαλής χρωματικής τάσης:

 
  • Το ζητούμενο είναι η φυσικότητα: χάρη στις ομαλότερες μετατροπές και στις πιο διακριτικές χρωματικές διαφορές, το στυλ αυτό μοιάζει σχεδόν σαν φυσικό, αντί για βαμμένο.
  • Το sombré ταιριάζει σε όλες: οι ελαφριά ξανοιγμένες άκρες ταιριάζουν σε κάθε μήκος μαλλιών.
  • Ιδανικό για κοντά μαλλιά: η διακριτική διαβάθμιση χρώματος προσδίδει όγκο, βάθος και υφή.
  • Χρώμα στη στιγμή: με το sombré μπορείτε να φρεσκάρετε το φυσικό σας χρώμα σε χρόνο μηδέν.
  • Δοκιμάστε το άφοβα: η μετάβαση στο φυσικό σας χρώμα γίνεται πολύ εύκολα. Απλώς αφήστε τα μαλλιά σας να μακρύνουν.
 

Sombré: απεριόριστα πλεονεκτήματα

© Φωτογραφία: Getty Images 509600270

Απόλυτη ομοιομορφία: με το sombré αποκτάτε αρμονική μίξη χρωμάτων στα μαλλιά σας

Ο τρόπος βαψίματος για το όμπρε και το sombré είναι ο ίδιος: Αντί για το πινέλο που χρησιμοποιείται στις άλλες τεχνικές βαψίματος, εδώ το ανοιχτόχρωμο χρώμα απλώνεται με μία χτένα. Αυτό εξασφαλίζει μια διαβάθμιση χρώματος που ταξιδεύει αρμονικά στα μαλλιά μας. Για ένα φυσικό αποτέλεσμα sombré, χρησιμοποιούνται επίσης ειδικές τεχνικές πλεξίματος των μαλλιών, που δημιουργούν διακριτικές ανταύγειες. Αυτές οι μικρές τούφες συνδυάζουν τις σκουρόχρωμες και τις ανοιχτόχρωμες σκιάσεις ακόμα πιο διακριτικά, για ένα αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στα μέτρα σας.

Πώς γίνεται αυτή η τάση να ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών; Ενώ το κλασικό όμπρε στυλ συνδυάζει μόνο το ξανθό και το καστανό, το sombré είναι ιδανικό ακόμα και για κόκκινα και μαύρα μαλλιά. Εάν έχετε μακριά μαλλιά, πρέπει ασυζητητί να δοκιμάσετε την τάση των ανοιχτόχρωμων άκρων. Ωστόσο, παράλληλα, αναδεικνύει με στυλ ένα καρέ ή ένα πολύ κοντό κούρεμα.