Περιποιηση Μαλλιων | Όμορφα Μαλλιά

Κοντίσιονερ, θεραπείες και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Πώς να σχεδιάσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα ειδικής περιποίησης μαλλιών

Το λούσιμο και το ξέβγαλμα δεν είναι αρκετά για όλους τους τύπους μαλλιών. Συχνά, τα μαλλιά χρειάζονται λίγη φροντίδα παραπάνω. Πάντως υπάρχει πληθώρα επιλογών: Τα προϊόντα που ξεβγάζονται, οι θεραπείες, τα υγρά αποκατάστασης της ψαλίδας και τα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα υπόσχονται λάμψη και ευέλικτα μαλλιά. Τι μπορεί όμως να κάνει κάθε προϊόν και ποιο είναι το κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών σας; Αυτό ακριβώς θα σας εξηγήσουμε

Υγιή λαμπερά μαλλιά – υπάρχει κανείς που δε θα τα ήθελε; Οι περισσότεροι, μετά το λούσιμο, χρησιμοποιούν ένα προϊόν που ξεβγάζεται ή κοντίσιονερ για να αποκτήσουν λαμπερά μαλλιά. Τα κοντίσιονερ καλύπτουν και προστατεύουν κάθε τρίχα ξεχωριστά. Επίσης, καλύπτουν το εξωτερικό στρώμα της πιτυρίδας με μια πολύ λεπτή μεμβράνη που έχει σκληρύνει από το τρίψιμο και το λούσιμο. Το κοντίσιονερ κάνει τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα και μειώνει τις πιθανότητες να αντιδράσουν άσχημα στις μπούκλες, το πιστολάκι και το styling. Επίσης, τα προϊόντα που ξεβγάζονται ή το κοντίσιονερ βοηθούν να μην πετάνε τα μαλλιά όταν κάνει κρύο.

Αναλόγως της φόρμουλάς τους, τα προϊόντα που ξεβγάζονται ή τα κοντίσιονερ περιέχουν σιλικόνη, πρωτεΐνες ή φυτικά έλαια. Μετά το λούσιμο, απλώστε απαλά το κοντίσιονερ στα μαλλιά σας και αφήστε το για πολύ λίγο. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεβγάλετε καλά το κοντίσιονερ από τα μαλλιά σας. Διαφορετικά, τα μαλλιά σας θα δείχνουν άτονα. Ένα κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι που δε χρειάζεται ξέβγαλμα ίσως είναι η καλύτερη εναλλακτική για όσους δεν έχουν χρόνο. Τα κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι που δε χρειάζονται ξέβγαλμα είναι κάπως ελαφρύτερα αλλά εξίσου αποτελεσματικά.

Τα νέα κοντίσιονερ και οι θεραπείες έχουν αστραπιαία αποτελέσματα

Θέλετε λίγο ακόμα; Πιθανότατα χρειάζεστε μια θεραπεία μαλλιών με ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστατικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις θεραπείες μία φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Οι πιο ελαφριές από αυτές τις θεραπείες είναι οι λεγόμενες θεραπείες ξεβγάλματος ή εντατικές θεραπείες 2 λεπτών. Τα πολύ κατεστραμμένα μαλλιά χρειάζονται μια θεραπεία αποκατάστασης μαλλιών σε βάθος.

Παρεμπιπτόντως, τα σημερινά προϊόντα δρουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο χρόνος που πρέπει να τα αφήσετε κυμαίνεται από ένα έως πέντε λεπτά. Οι ιδιαίτερα ελαφριές θεραπείες αποκατάστασης είναι συνήθως σε μορφή σπρέι ή σε υγρή μορφή . Τα προϊόντα αυτά δε χρειάζονται ξέβγαλμα. Τα ενεργά συστατικά που περιέχουν αυτές οι θεραπείες μαλλιών προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Τα έλαια αργκάν και μακαντέμια κάνουν πιο απαλή την ψαλίδα, η πανθενόλη και το βερικοκέλαιο προστατεύουν το χρώμα των βαμμένων μαλλιών από το ξεθώριασμα και το άγριο τριαντάφυλλο ανακουφίζει τα ξηρά μαλλιά.
 
Ορισμένα εξειδικευμένα κοντίσιονερ για ασυνήθιστα απαιτητικά μαλλιά είναι αρκετά αποτελεσματικά. Τα προϊόντα περιποίησης για την αποκατάστασης της ψαλίδας θα έχουν αντιμετωπίσει την ψαλίδα μέχρι το επόμενο λούσιμο. Οι λοσιόν κατά του φριζαρίσματος ελέγχουν τα ατίθασα μαλλιά, ο ορός προστασίας από τη θερμότητα προστατεύει από τη θερμότητα των σεσουάρ και η γοητεία που χαρίζουν τα σπρέι για λάμψη είναι ακαταμάχητη.

Κοντίσιονερ, θεραπείες και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλίων: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις συμβουλές και τα μυστικά τους