Schwarzkopf Professional
Trendy Looks 2016

ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΓΟΥΡΑ

Κοντά κουρέματα για κυματιστά μαλλιά
Cool, τρέντι και κομψά, στα κυματιστά μαλλιά ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα, ακόμα και τα κοντά κουρέματα
© Getty Images 545140746

ΚΟΝΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

 • Έχετε κυματιστά μαλλιά και σκέφτεστε να τα κόψετε κοντά; Κανένα πρόβλημα! Έχουμε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι τα δύο αυτά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά. Θα μάθετε, επίσης, τι πρέπει να προσέχετε σχετικά με το κούρεμα, το στέγνωμα με το πιστολάκι και το styling, για να έχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα

  To είδος των μαλλιών παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός νέου κουρέματος. Ωστόσο, μην αφήσετε κανέναν να σας πείσει ότι τα κοντά κουρέματα δεν ταιριάζουν στα φυσικά κυματιστά μαλλιά. Πρόκειται για μύθο. Αντιθέτως, τα κοντά κουρέματα δείχνουν υπέροχα σε κυματιστά μαλλιά! Και φυσικά, αυτό είναι ένα μόνο από τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού κυματιστά μαλλιά-κοντά κουρέματα. Ρίξτε μια ματιά σε όλα τα πλεονεκτήματα:

  • Χάρη στον κυματιστό χαρακτήρα των μαλλιών, το κοντό κούρεμα διατηρεί τη διακριτικότητα και τη θηλυκότητά του.
  • Επειδή τα μαλλιά σας είναι κοντά, δεν χρειάζεται να μην έχουν και καθόλου όγκο. 
  • Το χτένισμα είναι ανάλαφρο και πολύ βολικό.
  • Το λουκ είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο, καθώς μπορείτε είτε να τονίσετε τους κυματισμούς σας είτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας.
  • Είναι πολύ πρακτικό: χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για λούσιμο, στέγνωμα και styling.

   

  Ανακαλύψτε τώρα το αγαπημένο σας κοντό look! Στη συλλογή φωτογραφιών, θα βρείτε τα πιο ωραία κουρέματα για κυματιστά μαλλιά:

 • 853-2
  © Getty Images 511843238

  Κυματιστά μαλλιά: κούρεμα «undercut»

  Οι αντιθέσεις αναδεικνύουν το χτένισμα: τα μαλλιά κόβονται αρκετά κοντά στο πλάι και στην πίσω πλευρά του κεφαλιού. Αντίθετα, τα μαλλιά στο στεφάνι παραμένουν μακρύτερα και πέφτουν ανάλαφρα γύρω από τα φρύδια. Χάρη στην αντίθεση του κουρέματος ακριβείας και των απαλών κυματισμών, αυτό το look είναι ευέλικτο και μοναδικά συναρπαστικό!

 • 853-3
  © Getty Images 490113574

  Κυματιστά μαλλιά: κούρεμα «pixie»

  Ένα κλασικό κοντό κούρεμα που χαρίζει νεανικό (εξαιρετικά ατίθασο) και μοντέρνο χαρακτήρα (με έντονες υφές) στα κυματιστά μαλλιά. Το κούρεμα «pixie» προσαρμόζεται απόλυτα σε κάθε τύπο μαλλιών. Ανάλογα με το πόσο κυματιστά είναι τα μαλλιά σας, το χτένισμα μπορεί να είναι από πολύ δομημένο μέχρι αρκετά ατίθασο

 • 853-4
  © Getty Images 515902792

  Κυματιστά μαλλιά: κυματιστό καρέ

  Το ασύμμετρο καρέ, με τα μπροστινά μήκη των μαλλιών να φτάνουν μέχρι σχεδόν την άκρη της μύτης, είναι γεννημένο για τα κυματιστά μαλλιά. Aυτό το έντονα διαγώνιο κούρεμα φαίνεται εξαιρετικά απαλό και διακριτικό. Ιδανικό για όσες έχουν κυματιστά μαλλιά και αναζητούν ένα θηλυκό και παιχνιδιάρικο κοντό κούρεμα

 • 853-5
  © Getty Images 545140252

  Κυματιστά μαλλιά: κοντά με φράντζα

  Θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις; Εάν ναι, τότε θα πρέπει τα μήκη σας να έχουν ένα μέτριο μάκρος (περίπου δέκα εκατοστά). Αυτό το μήκος σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώνετε τα μαλλιά σας όπως θέλετε - ίσια και κομψά τη μια μέρα, με όγκο για δυναμικό αποτέλεσμα την άλλη. Τα πιο μακριά μαλλιά στο στεφάνι μπορούν εύκολα να γίνουν μια φράντζα. Ένα χτένισμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, σε σύγκριση με ένα περίτεχνο πιάσιμο προς τα πάνω!

 • 853-6
  © Getty Images 535065520

  Κυματιστά μαλλιά: κούρεμα σε επίπεδα

  Ένα κούρεμα σε επίπεδα, με μήκος που ίσα ίσα καλύπτει τα αυτιά, προσφέρει την απόλυτη στυλιστική ευελιξία. Τα κυματιστά μαλλιά κόβονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πέφτουν ανάλαφρα γύρω από το πρόσωπο, χωρίς να βαραίνουν το αποτέλεσμα. Με αυτό το κοντό κούρεμα, μπορείτε να δοκιμάσετε, επίσης, να πιάσετε τα μαλλιά σας σε έναν μισό κότσο ή και να κάνετε ένα χτένισμα με πλεξίδες

 • Εν συντομία: συμβουλές για κοντά κυματιστά μαλλιά

  Κούρεμα

  - Μπορείτε να μειώσετε ελαφρά τον όγκο των κυματισμών με ένα διακριτικό κούρεμα σε επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σας πλαισιώνουν ανέμελα το πρόσωπο, αντί να το υπερκαλύπτουν.

  - Μπορείτε να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά στα πλάγια και στην πίσω πλευρά του κεφαλιού σας. Ωστόσο, τα μαλλιά στο στεφάνι θα πρέπει πάντοτε να είναι λίγο πιο μακριά. Έτσι, τονίζετε τους υπέροχους κυματισμούς σας και έχετε στη διάθεσή σας μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών styling.

  Στέγνωμα με πιστολάκι

  - Μια φυσούνα ανασηκώνει τα μαλλιά, καθώς τα στεγνώνει, χαρίζοντάς τους επιπλέον όγκο. Επιπλέον, οι κυματισμοί διατηρούν το σχήμα τους, χωρίς να μπλέκονται.

  - Θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας; Εφαρμόστε λίγο αφρό στα μαλλιά σας και στεγνώστε τα με μια στρογγυλή βούρτσα. Μια μικρότερου μεγέθους βούρτσα θα ήταν ιδανική για αυτήν την περίπτωση, καθώς θα μπορείτε να τυλίξετε πιο εύκολα τα κοντά μαλλιά και να δώσετε την απαραίτητη ένταση που χρειάζεται για να ισιώσουν. Εάν θέλετε, ολοκληρώστε το χτένισμά σας περνώντας με ένα σίδερο για ίσιωμα τις μεμονωμένες τούφες. Βάλτε λίγη λακ και είστε πανέτοιμες!

  Styling

  - Το wet look στα κοντά μαλλιά μπορεί να δείχνει εξαιρετικά cool ή εξαιρετικά κομψό, ανάλογα από το υπόλοιπο χτένισμα. Για παράδειγμα, όταν τα μαλλιά με ζελέ χτενίζονται ελεύθερα, οι κυματισμοί αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο και το χτένισμα αποπνέει έναν δυναμισμό. Από την άλλη, για να τιθασεύσετε τους κυματισμούς, απλώς χτενίστε τα μαλλιά προς τα πίσω ή προς το πλάι.

  - Για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε μια έντονη χωρίστρα στο πλάι που από μόνη της δίνει στο χτένισμά σας έναν αέρα ανανέωσης.

  - Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε περισσότερο σχήμα σε μεμονωμένες τούφες και να διαμορφώσετε με αυτόν τον τρόπο το χτένισμά σας. Η χρήση κεριού μαλλιών με εφέ λάμψης θα δώσει στα μαλλιά σας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

  - Εάν οι κυματισμοί σας χάσουν τη ζωντάνια τους, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο ξηρό σαμπουάν ή λίγη πούδρα για όγκο, για να τους χαρίσετε όγκο.

  - Τα κάθε είδους κοκαλάκια και τσιμπιδάκια προσθέτουν αναπάντεχες λεπτομέρειες στο χτένισμά σας και αποδεικνύονται σωτήρια για τις ημέρες που τα μαλλιά σας αρνούνται να τιθασευτούν!