Schwarzkopf Professional
Trendy Looks 2016

Styling για μαλλιά έως τους ώμους

Styling για μαλλιά έως τους ώμους
Η Freja Beha Erichson για τον Valentino: Μαλλιά έως τους ώμους φιλαριστά με μακριές αφέλειες.
© Photo: Fairchild Archive

Το τέλειο μεσαίο μήκος! Αφήστε τις άκρες των μαλλιών σας να ακουμπάνε απαλά στους ώμους σας. Το μεσαίο μήκος είναι και πάλι της μόδας! Και τα μοντέρνα στυλ μαλλιών για τα μαλλιά έως τους ώμους δεν αργούν να έρθουν. Σας τα παρουσιάζουμε:

 • Μακριά; Ή κοντά; Επιλέξτε τη μέση λύση. Οι μεγαλύτεροι δημιουργοί που ορίζουν τις τάσεις στα μαλλιά επιστρέφουν στα mid-length styles. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο μοντέρνο αυτό κούρεμα: Πρώτο και κύριο…οι άπειρες επιλογές στο styling! Φιλαριστά ή κουρεμένα ίσια - όταν υιοθετήσετε αυτό το look η επιλογή σας θα πρέπει να καθοριστεί κυρίως από τον τύπο των μαλλιών σας. Λεπτά ή πυκνά, σας προτείνουμε τι σας ταιριάζει καλύτερα ανάλογα με τις ανάγκες σας:

 • Mid-lenght σε πυκνά μαλλιά

  Επιλέξτε ένα ανάλαφρο κούρεμα, δοκιμάζοντας ένα ζωηρό φιλαριστό στυλ (δείτε τη φωτογραφία παραπάνω). Με το φιλάρισμα αποφεύγετε ένα βαρύ look καθώς οι άκρες πέφτουν με χάρη στους ώμους δημιουργώντας μια ανάλαφρη αίσθηση. Σημαντικό: Τα διάφορα επίπεδα που δημιουργούνται από το φιλάρισμα θα πρέπει να ενώνονται με έναν αρμονικό τρόπο. Extra συμβουλή: Οι μακριές αφέλειες θα τονίσουν το στυλ σας κάνοντάς το πιο έντονο και μοντέρνο.

 • frisuren-schulterlanges-haar-artikel2-210x270
  Γλυκό: Μαλλιά έως τους ώμους, ελαφρώς κυματιστά, με μακριές αφέλειες
  © Photo: indigitalimages.com

  Mid-lenght σε λεπτά μαλλιά

  Τα γεωμετρικά ή έντονα κουρέματα αναδεικνύονται άψογα σε λεπτά, μεσαίου μήκους μαλλιά. Αυτό γιατί τα μαλλιά στο ύψος του ώμου αφήνουν περιθώριο για διαφορετικά styling, όπως για παράδειγμα διάφορους πειραματισμούς με αφέλειες (δείτε τη φωτογραφία αριστερά). Θα πρέπει να αποφύγετε τις ουρές ή τα κουρέματα που αφήνουν ιδιαίτερα λεπτές άκρες. Ένα απλό μονοκόματο κόψιμο, με τα μαλλιά σας να είναι όλα στο ίδιο μήκος, βοηθάει το mid-length look ώστε να φαίνεται γεμάτο και περιποιημένο.

  Style tip: Οι ελαφρείς κυματισμοί δημιουργούν περισσότερο όγκο και δίνουν ένα σικ αποτέλεσμα!

  Εμπνευστείτε από τις παρακάτω φωτογραφίες και επιλέξετε ποια άλλα hairstyles μπορέιτε να δοκιμάσετε στο mid-length look σας: 

 • Hairstyles για μαλλιά στο ύψος του ώμου

  Μid-length με χωρίστρα στο πλάι

  © Getty Images  

  Μid-length με χωρίστρα στο πλάι

  Μια χωρίστρα μπορεί να αλλάξει εντελώς το στυλ σας. Μια χωρίστρα στο πλάι, «δουλεμένη» με τη βοήθεια λίγου ελαίου για τα μαλλιά, και τα μαλλιά στηριγμένα πίσω από το αυτί, θα απογειώσουν το messy mid-length look σας.


  Πώς γίνεται: Δουλέψτε λίγο πούδρα styling στα μαλλιά σας για να δημιουργήσετε ένα messy look. Κάντε τη χωρίστρα στο πλάι και με λίγο λαδάκι μαλλιών ξενινήστε να λειαίνετε τούφα-τούφα τα μαλλιά από τη ρίζα έως το ύψος των ματιών. Τέλος περάστε τα πίσω από τα αυτιά σας, αφήνοντας μερικές τούφες ελεύθερες και… είστε έτοιμες!

  Μid-length πιασμένα πίσω με λαστιχάκι

  © indigitalimages.com  

  Μid-length πιασμένα πίσω με λαστιχάκι

  Ένα δυνατό comeback: Το μεγάλα, πλατιά και μαλακά λαστιχάκια επέστρεψαν και πάλι στη μόδα, δίνοντάς σας μια ακόμα εναλλακτική στο styling του mid-length σας.


  Πώς γίνεται: Μαζέψτε τα μαλλιά ψηλά, στην κορυφή του κεφαλιού σας, με ένα λαστιχάκι δημιουργώντας ένα γρήγορο up-do ή μια αλογοουρά. Αφήστε μερικές τούφες μπροστά και το πιο hot styling της δεκαετίας του ‘80 είναι έτοιμο!

  Μid-length πιασμένα σε ίσια αλογοουρά

  © Getty Images  

  Μid-length πιασμένα σε ίσια αλογοουρά

  Ποιο είναι το καλύτερο του mid-length: Είναι πανεύκολο να του δώσετε στυλ! Μια αλογοουρά με wet look, πιασμένη χαμηλά στο σβέρκο είναι αρκετή για να εντυπωσιάσετε.


  Πώς γίνεται: Απλώστε στη χούφτα σας gel μαλλιών στην ποσότητα ενός φουντουκιού, δούλέψτε το λίγο με τα χέρια σας, εφαρμόστε σε στεγνά μαλλιά και χτενίστε τα. Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, χαμηλά, στο ύψος του σβέρκου αφήνοντας μόνο μια τούφα μαλλιών ελεύθερη. Τυλίξτε την τούφα γύρω από το λαστιχάκι και πιάστε την άκρη της με ένα τσιμπιδάκι. Τέλος, χρησιμοποιήστε λίγη λακ και στεγνώστε τα ελαφρώς με πιστολάκι για να διατηρήσετε το wet look.

  Μid-length πιασμένα μισά-μισά

  © indigitalimages.com  

  Μid-length πιασμένα μισά-μισά

  Με τα μαλλιά πιασμένα μισά-μισά πίσω, το mid-length look σας θα δείχνει απίστευτα sexy οποιοδήποτε κούρεμα και αν έχετε επιλέξει (φιλαρισμένο ή στο ίδιο μήκος)


  Πώς γίνεται: Απλώστε λίγο αφρό στα μαλλιά σας και στεγνώστε με φορά προς τα πίσω με πιστολάκι. Χρησιμοποιήστε λίγο gel, σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού, για να τραβήξτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω από τις ρίζες παραλείψτε τις άκρες. Για μεγαλύτερο κράτημα ολοκληρώστε το χτένισμά σας ψεκάζοντας με λίγη λακ.

  Μid-length σε στυλ ρετρό

  © indigitalimages.com  

  Μid-length σε στυλ ρετρό

  Τα μαλλιά πιασμένα μισά πάνω είναι πάντα μια καλή ιδέα για το mid-length look. Ακόμα καλύτερα; Μαλλιά μισά πάνω σε στυλ της δεκαετίας του ‘60. Η ρετρό αυτή εκδοχή θέλει πολύ όγκο, μια μικρή, ευθεία χωρίστρα στο πλάι και απαλούς κυματισμούς.


  Πώς γίνεται: Ξεχωρίστε τις τούφες στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας και πιάστε τις προσωρινά στο πλάι με ένα τσιμπιδάκι. Εφαρμόστε πούδρα styling στα υπόλοιπα μαλλιά. Κρεπάρετε λίγο τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού για να δημιουργήσετε όγκο και στη συνέχεια πιάστε τα μισά μαλλιά σας πάνω χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια. Πάρτε τις τούφες που στερεώσατε μπροστά στην αρχή και ισιώστε τις με ένα σίδερο μαλλιών, κάντε μια χωρίστρα στο πλάι και πιάστε την φράτζα που δημιουργήθηκε στο πλάι του κεφαλιού πίσω από το αυτί. Ολοκληρώστε με λίγη λακ μαλλιών και είστε έτοιμες!

 • Frisuren für schulterlanges Haar
  Εναλλακτική: Ένα μοντέρνο wob με ελεύθερους κυματισμούς στο μήκος του ώμου
  © Photo: Getty 457205908

  Μid-length σε wob style

  Βαρεθήκατε το mid-length σας και θέλετε να το αλλάξετε; Δεν έχει σημασία αν τα μαλλιά σας είναι πυκνά ή λεπτά, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο wob (κυματιστό bob) style στην κουπ σας. Οι messy κυματισμοί του wob style κονταίνουν τα μαλλιά σας ώστε να τα φέρετε στο μήκος του πηγουνιού..έτσι για μια αλλαγή!

  Ο στυλίστας των σταρ Armin Morbach σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε ένα φυσικό σγουρό look στο video του: 

 • Video: Πώς να δημιουργήσετε φυσικές μπούκλες στα μαλλιά σας